חרדות מנדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/07/23 10:19 ב באב התשפג

שאלה

שלום הרב היקר

ראיתי שהרבה שאלות בנושא פונו אל הרב ולכן בחרתי לשאל את הרב גם את השאלה שלי

הייתה לי תקופה ארוכה שנמשכה בערך שנתיים של חרדות והמון פחדים ואובססיות

החרדה העיקרית שלי זה הפחד מנדר ממש לא הייתי מעיזה להתקרב לכתוב ובטח שלא לאמר את המילה הזאת.

חששתי הכי הרבה להגיד משו ולאסור עליי משו שאני לא רוצה

בתוך התקופה הזאת ניסיתי להגמל מכל מיני דברים פלאפון, ואובססיות למינהן, וזוכרת שכל הזמן עבר לי בראש שאם אפתח את הפלאפון יהיה אסור לי כך וכך או אם אעשה את האובססיה עוד פעם אחת יהיה אסור לי כך וכך ושוב זה היה הדברים שהכי רציתי וחלילה לא רציתי לאסור עלי אבל בגלל שניסיתי להגמל ממשהו אז כביכול שמתי לי עונשים כדי שאצליח לעמוד בזה. עכשיו חשוב לי לציין שזאת הייתה תקופה סיוטית מלאה בלופים ואובססיות

השאלה אם לא נגמלתי מאותם דברים אני באמת צריכה להעניש את עצמי בדברים האלו שאני הכי לא רוצה או שאין לי מה להתייחס לזה

סליחה על השאלה המבולבלת, מקווה שהרב הבין פשוט זה ממש מפחיד אותי ורציתי לברר את העיניין

אני רוצה פשוט לחיות בכייף באמת שאין לי כוחות יותר

אשמח לתשובה

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

כל הדברים האלה אינם נדר.

מכל הסיבות שאת בעצמך כתבת.

הם תוכניות שלך, ובחלק הצלחת ובחלק לא.

במקום הפחדים והחששות - אכן טוב שתחיי בכיף, ותנסי לעשות את הטוב ככל יכולתך, ולהתקדם כל הזמן, במקום לשקוע בפחדים.

כל טוב