החזרת גניבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/07/23 13:49 כח בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב שבוע טוב.

בעוונותי הרבים לקחתי קרטיב מחנות בשכונה שלי ללא תשלום וחלף שנה וברוך ה אני מתחזק לאט לאט ונזכרתי בזה וזה ישב לי על הלב היום הלכתי לאותו חנות וקניתי את אותו קרטיב ושילמתי למוכר, הלכתי למקפיא שבו הקרטיב נמצא והחזרתי את הקרטיב ואיך שסגרתי נפל לי בטעות עוד חמש שקל למקפיא, וששאלתי אתכם לפני זמן מה עניתם לי שאני צריך ללכת לאותו חנות ולהביא לבעל המקום את אותו סכום כסף ובשביל שלא יצור בעיה להחביא את הכסף במקום שרק הוא ימצא ועדיף לתת קצת יותר בשביל להיות בטוח אז עכשיו יש לי שאלה האם יצאתי ידי חובה בכך שהחזרתי לו את הסכום של הקרטיב? ואם הקרטיב עכשיו עולה פחות אז במילא נפל לי עוד חמש שקל למקפיא שלהם שרק בעל הבית שינקה ימצא אותו ויקח את הכסף והחמש שקל שנפלו לי זה קרה בטעות אבל השארתי את זה שם כי אמרתי לעצמי בטח זה לא מספיק אז אני ישאיר שם, האם יצאתי ידי חובה ?

מחילה מכבוד הרב על עוונותי הרבים.

שבוע טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שהכל בסדר ואפילו קצת הידרת.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ