שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/07/23 17:57 כז בתמוז התשפג

שאלה

שלום רב ,

לפני מס ימים ערכנו צילומי תדמית בים , והצלם אמר שהוא יעבור על התמונות בסוף השבוע , טעיתי כשלא אמרתי לו שלא יעשה זאת ואכן שפתחתי את הטלפון במוצאי שבת ראיתי שהוא שלח לי את התמונות במהלך השבת - אנחנו בית מסורתי ומאמינים שאסור לעבוד בשבת , אבל מכיוון שהתמונות נשלחו בשבת עולה השאלה האם אני יכולה בכלל להשתמש בהן - נניח להעלות אותן לפייסבוק או שאסור לי לעשות בהן שימוש בגלל שהוא שלח לי אותן בשבת .

אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם הוא עשה איסור בשליחת המייל בשבת, אבל מכיוון שהוא כנראה לא יודע שהדבר אסור בשבת, והוא לא מבין כלל בענייני שבת, על כן נראה שאם כבר עבר זמן שיכול היה לעשות במוצאי שבת, אפשר להשתמש בדבר, ואין איסור בדבר עצמו, כדין אדם ששלח מכתב בשבת אבל הגיע לאחר שבת אפשר לקוראו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ