כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/07/23 22:40 כג בתמוז התשפג

שאלה

שלום

כשיש הורה קשיש עם דמנציה שרגיל אח הבן שלו וזוכר אותו היטב אבל שאר אחיו שהנשואים לא מספיק באים לראות את ההורה או לדאוג להורה כמו שהבן דואג לו לכל צרכיו גם הבריאותיים הנפשיים והפיזים דואג לו ממש טוב, את כואב לבן ששאר אחיו לא מספיק דואגים להורה ועסוקים בחייהם לא באים לבקר לעיתים נדירות ,ואין בהם מספיק כיבוד הורים, כיצד אמור להרגיש אותו בן, יש לציין שהבן ממש דואג להורה ונותן את כל הלב ומאריך את חייו של ההורה בנעימים בשמחה ודאגה שלמה? ואהבה שלו להורה היא שמחתו ומודה לאל שזוכה במצווה זו.

אשמח לדעת מה אתם חושבים?

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות

אדם צריך להרגיש מצוין עם מה שהוא עושה.

אדם לא צריך להסתכל או לחשוב מה האחרים עושים - אינך יודע מה עוד יש להם בחיים.

תתבונן בהם בעין יפה וטובה

בהצלחה דוד לוי