יז בתמוז

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/07/23 13:04 יד בתמוז התשפג

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

אחותי בשעה טובה תכניס את בנה בבריתו של אברהם אבינו ביום חמישי אי״ה ידוע לנו שזהו יום צום , אנחנו אנשים מסורתיים ולא צמים את הצום הזה והיא מבקשת מבעלי להיות הסנדק האם יכול אדם להיות סנדק כאשר הוא אינו צם ביום זה? או שצריך למצוא מישהו שצם? ועוד דבר מותר להשמיע מוסיקה? תודה רבה על תשובתך כל טוב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לעניין ברית בצום: אף אחד אינו רשאי לטעום דבר. את כוס היין מטעימים לתינוק וליולדת בלבד.

לעניין סנדק: מצווה גדולה שהסנדק יהיה שומר מצוות וירא שמים ככל שאפשר.

מותר להשמיע מוזיקה בסעודת מצווה של הברית - כמובן שירי קודש לשם ד'