שמיעת שיעור תורה בשירותים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/07/23 11:57 יג בתמוז התשפג

שאלה

שלום לרב.

כשאני מנקה את הבית ביום שישי לכבוד שבת אני אוהבת לשמוע שיעורי תורה ביוטיוב. האם אני יכולה להמשיך לשמוע את השיעור גם כשאני מנקה את השירותים? האם אפשר להכניס את מכשיר הטלפון שממנו מושמע השיעור לשירותים ביחד איתי?

תודה!

תשובה

שלום וברכה

נושא שמיעת תורה ב"מבואות מטונפים" היה אחד הנושאים הנתונים ביותר במחלוקת בין החסידות ובין המתנגדות.

ואף שהשרותים שלנו אינם "מטונפים" גם לפני שאנחנו מנקים אותם, נראה לי כי יהיה נכון שלא לשמוע בהם דברי תורה, בשל הגדרתם כ"בית הכסא", ולחזור לשמוע את השיעורים הטובים לאחר גמר הניקוי שלהם.

כל טוב ויישר כוח