הם מותר להסתובב בבית בלי חולצה מבחינת צניעות לגברים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/06/23 15:00 ט בתמוז התשפג

שאלה

שלום,

הם מותר להסתובב בבית בלי חולצה בקיץ מבחינת צניעות לגברים? מבחינת תורה והיהדות כי אברך פעם אמר לי שצריך לשמור על קדושה וצניעות גם לגברים ולשים לפחות גופיה.

כי לי נוח בלי חולצה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מתוך סיכום תשובה של הרב עזריה אריאל:

למעשה, גם אם אין בזה איסור ממש, ברור מלשון השולחן ערוך שנכון להקפיד על כך לכל אדם, כדברי מחצית שקל (סי' ב סק"א): "אף על גב דבזמן הזה בעונותנו הרבים אין לנו דין תלמיד חכם, מכל מקום במילי דצניעות ראוי לכל אחד להתנהג במדת תלמיד חכם, דהא דין זה המבואר בשלחן ערוך פה לא ילבש חלוקו מיושב, הוא מה שהתפאר את עצמו בזה רבי יוסי...ואפילו הכי כתבו שיש לנו לנהוג כן".

אלא שמכיוון שאין בזה איסור ניתן להקל כשיש בזה צורך גדול.

קישור: https://www.yeshiva.org.il/ask/90329