החלפת/ הוספת שם- השם מיתר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/06/23 15:16 ו בתמוז התשפג

שאלה

שלום רב,

שמי מיתר,

לאחרונה ממש שוקלת להחליף את שמי או להוסיף שם כשם ראשון ולהשאיר את מיתר כשם שני..

וזאת משום שבכל המקומות בהם קראתי את הפירושים לשם שלי, מופיעות כל התכונות שאני פחות אוהבת בעצמי, כמו הנטייה לביישנות, חוסר ביטחון עצמי, רגישות ייתר..

וכן, בשנים האחרונות אני מתמודדת עם המון קשיים חברתיים, כלכליים, המון ביקורת עצמית, קושי להיכנס לזוגיות, חרדות וכ׳ו.

(וגם אציין- כשהוריי בחרו את השם זה היה כי כולם אמרו להם שזה יהיה יפה כהמשכיות לשם של אחותי- צליל.)

אשמח לדעת קודם כל אם יש פירוש גם מהתורה/ פירוש עמוק יותר לשם שלי..

והאם נכון יהיה להחליף אותו? או רק להוסיף שם כשם ראשון?

ואם כן, כיצד בוחרים את השם החדש/ הנוסף?

אשמח לתשובות! תודה רבה!

תשובה

שלום

המילה מיתר בלשון הקודש מופיעה בתנ"ך בהקשר של חבלים דקים (בהקשר של המשכן - שמות לה, בהקשר של הרחבת ירושלים לעתיד לבוא - ישעיהו נד, ובהקשר של הקשת - תהלים כא). זוהי בוודאי לא משמעות שלילית (במיוחד לאור ההקשר של היציבות והאחיזה במציאות של המשכן ושל ירושלים).

אני לא חושב שהכיוון כשיש קשיים היא להחליף שם, אלא אם כן מדובר בשם עם משמעות שלילית או בהנחייה של תלמיד חכם גדול ומעמיק בתורת הסוד.

אני חושב שהכיוון צריך להיות בדרכים הבאות:

א. תשובה - לראות במה אפשר להתקדם ולהתרומם מבחינה תורנית-רוחנית. בנחת ובשמחה. בלי לחץ.

ב. תפילה - לפנות אל הקב"ה ולשפוך שיח, גם בתפילה הקבועה וגם בפרקי תהלים ובתפילה אישית

ג. צדקה - לפי היכולת להיות יותר בבחינת נותנת ומשפיעה. גם בכסף אם אפשר וגם בחסד.

ד. מעשית - לפנות לקבלת סיוע מקצועי, גם בתחום הרגשי, לקבל עזרה כיצד להתמודד עם הקשיים שתיארת, וגם בתחומים המעשיים שהזכרת (כלכלי ועוד).

בע"ה הקב"ה ישלח לך שמחה, נחת, ברכה, הצלחה, זוגיות טובה והרבה אושר.

בהצלחה