למה מנחה בדמדומי חמה היא יקרה יותר אצל ה'?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/06/23 09:43 ו בתמוז התשפג

שאלה

שלום הרב,

לא מזמן קראתי שרצוי להתפלל מנחה בדמדומי החמה, דווקא לפני שנגמר זמן מנחה. מה הסיבה העמוקה של הענין? למה דוקא זה רצוי אצל ה'?

תודה!

תשובה

שלום

בגמרא (ברכות כט,ב) מובאת הדעה הזאת שמצווה להתפלל עם דמדומי חמה, ומנגד מובאת דעה שזו בעיה, כיון שיכול להגיע כך לידי תקלה אם יקרה משהו ולא יתפלל.

להלכה נפסק שזמן מנחה לכתחילה הוא מתשע שעות ומחצה (זמניות כמובן), כיון שזה היה הזמן שהקריבו בדרך כלל קרבן תמיד של בן הערביים, וזה נקרא מנחה קטנה ואם התפלל משש שעות ומחצה, מה שנקרא מנחה גדולה, יצא, ואם יש צורך, אפשר לכתחילה להתפלל אז.

כל טוב