עבודה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/06/23 14:54 ז בתמוז התשפג

שאלה

הי אני בת 31 עוד מעט

לפני חודשיים התפטרתי ממקום עבודה בחברת ביטוח גדולה שעבדתי שם 5 שנים ןעזבתי לתפקיד בחברה קטנה כחשבת שכר

אחרי שעשיתי את הצעד הזה הרגשתמ לא שלמה איתו והיה לי קשה

כי הייתח רגילה לחברות שלי לתחום של הביטוח והפנסיה ולתנאים ולהווי הארגוני שהוא שונה .

ובהתלבטות אם לחזור חזרה לעבודה הקודמת

מאוד אשממ לייעוץ מה כדאי לעשות האם להישאר בתפקיד הנוכחמ או לחזור לעבודה הקודמת

במקום הקודם היה הרבה תנאים טובים זה מקום מסודר עם וועד עובדים

יש ביטוח שיניים חינם וביטוח בריטות מתנות טובות בחגים הבראה גדולה וקרן השתלמות ובונוס שנתי

הפקדות לפנסיה לפי מקסימום אחוזי הפקדה

אבל המשכורת היא נמוכה .ואען לאן להתקדם מבחינת שכר ותפקיד

במקום הנוכחי אין את התנאים האלו .השכר הוא 35 שח לשעה וכל השאר רק לפי חוק ולא יותר וככה נהוג עם כל העובדים

הלכתי לתפקיד כדי לצבור ניסיון לעלות בשכר עם הזמן

היום אני לא בטוחה כמה אצליח לעלות בשכר

ותנאים כמי שהיו לי אין אותם בכל מקום

רוב העבודות בתחום הזה דורשים גם הנהלת חשבונות ואני לא למדץי ולא מתחברת לזה ולא רוצה ללמוד אס זה גם יהווה לי מכשול .

התחלתי להתרגל לעבודה הנוכחית אבל קצתמפריע לי שבץחילת חודש שמכינים משכורות נשארים המון שעות וזה יכול להיות גם יותר מ12 שעות ביום

והתרגלתי לאנשים

האנשים נחמדים

גם בעבודה הקודמת יש אנשים בסדר שאני בקשר איתם

שתי העבוגות הם בעיר מגורי

העבודה הנוכחית יש בה לחץ רק 10 ימים בערל דל השכר ואחכ רגוע

בעבודה הקודמת אין לחץ אבל גם יש דרידןת העבודה היא בתפעול פנביוני כלומר לבצע שינויים בתוכניות פנסיה של מבוטחים כמו שינוי מעסיק .עסיבת עבודה

אני חייבת לקבל החלטה בהקדם גם כי במקום העבודה הנוכחי החתימן אותי על קנס של 1000 שח לכל חודש עבודה אם אנמ מתפטרת

וגם כי אם אני חוזרת עד חצי שנה למקום הקודם הוותק נשמר לי

אודה לעזרה

תשובה

שלום לך,

סוף מעשה במחשבה תחילה.

כעת, אחרי שעברת, תשארי במקום החדש לפחות שנתיים ורצוי יותר.

המעבר ממקום למקום אחרי חצי שנה לא עושה לך טוב וגם לא רושם טוב על האחרים.

בהצלחה דוד לוי