ניצלתי מפיגוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/06/23 20:59 ב בתמוז התשפג

שאלה

שלום הרב.

לפני שנה הלכתי לתחנה וראיתי את האוטבוס מגיע ורצתי עליו וברגע האחרון הספקתי את הקו.

הקו שלאחר מכאן (דקות דקות) נפגע מפצצה שהותמנה בתחנה אבל נפצעו ״רק״ 3 קל

עכשיו השאלה זה האם אני יכול לברך הגומל/שעשה לי נס במקום הזה

מקום שבאוטובוס היו עשרות נוסעים ו״רק״ שלוש נפצעו קל

*עוד סיבה שמדובר בנס כי הפצצה לא התפוצצה טוב ולכן נגרם נזק קטן למרות שהפצצה הייתה יכולה לגרום לנזק גדול יותר.

קראתי כבר מזמור לתודה לפחות 20 פעמים אחרי שזה קרה אבל האם אני יכול לברך שעשה לי נס במקום הזה?

תשובה

שלום

במקרה כזה לא מברך הגומל ושעשה לי נס, מכיון שבסוף לא היית בתוך מציאות הסכנה.

אבל אפשר ורצוי להודות לה' בדרכים אחרות, כמו למשל מה שאמרת או באמירת נשמת כל חי.

ובאופן כללי להשתדל שהחיים שלך יהיו יותר שלמים ויותר ראויים למתנה שקיבלת.

כל טוב