זיווגו של אדם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/06/23 12:58 ב בתמוז התשפג

שאלה

שלום הרב,

אומרים שזיווגו של אדם נקבע לו 40 יום קודם יצירת הולד, אם נקבע זיווג ויש נשמה שמגיעה לעולם ויש לה נשמה תואמת שמשלימה אותה וגם היא בעולם.. אז איך זה שיש אנשים שנרצחים או נפטרים לפני שהם מספיקים להתחתן אין להם עזר כנגדם שנועד להם והוא נפטר?

כמובן שאנו לא יודעים חשבונות שמיים אבל בכל זאת אשמח לדעת מה הרב אומר בעניין..

תודה מראש על המענה!

תשובה

שלום וברכה

צריך להתרגל לכך שריבונו של עולם מנהל את העולם באין ספור תנועות, שלעתים סותרות האחת את השניה.

גם אם זיווגו של אדם נקבע ארבעים יום קודם יצירת הוולד - עיקרון זה אינו סותר, לדוגמה, את יסוד הבחירה החופשית, ולרוצח יש בחירה חופשית, והוא השתמש בה לרעה ורצח אדם. התנגשו כאן אפוא שתי הנהגות - הנהגת הזיווג והנהגת הבחירה החופשית - וניהול העולם בהותרת בחירה חופשית לאדם גבר על פני היסוד של זיווגו של אדם.

זו רק דוגמה אחת, אבל היא מלמדת על כך שלא ניתן להיצמד למאמר אחד של חכמים על הדרך בה הקב״ה מנהיג את עולמו, בשל העובדה שיש מאמרים רבים ותנועות רבות, וההנהגה הסופית היא שקלול של כולם.

כל טוב ושמחה גדולה