פיקוח נפש בשבת - מוקד חרום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/06/23 13:01 ב בתמוז התשפג

שאלה

היי,

אני מנסה להתקבל לעבודה בחברת מגנוס איתור וחילוץ (חברה שנועדה להעניק סיוע וחילוץ למטיילים ישראלים במקרי חירום בעולם (חילוץ מוסק וכו')). העבודה היא בדסק שמתפעל את האירועים. כחלק מדרישות התפקיד יש להיות כונן פעם בכמה שבתות (הדרישה היא פשוט להיות עם טלפון זמין, ובמקרה חירום לתפעל את האירוע). האם מותר?

תשובה

שלום וברכה

הבה נשאל את עצמנו האם במדינה המתנהגת לאור ההלכה יהיה שרות כזה ?

התשובה שנראית פשוטה היא שכן. בוודאי שמותר שיהיה מוקד חרום להצלת מטיילים בכל העולם, שהלוא יכול להיות שאצלם כבר לא שבת, או עוד לא שבת, או בכלל - מצילים גם מטיילים חילוניים.

וכיוון שהתשובה לכך חיונית - מותר להיות כונן חירום למצבים אלה. כמובן שיש לדאוג לכך שזה באמת רק למצבי חרום, ולא למצבים שאין בהם כל סכנה, והם יכולים להמתין עד מוצאי שבת.

כל טוב