פונדקאות ליהודים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/06/23 08:05 כט בסיון התשפג

שאלה

שלום רב ושבת שלום,

אני מתכוון להשתמש בשירותי פונדקאות להבאת ילד (לאחר שאישתי ואני לא הצלחנו להביא ילדים).

למרות שאני לא אדם דתי, מאוד חשוב לי שהילד יהיה יהודי, ולכן אני מתכוון שהפונדקאית והביצית יהיו של יהודיות.

איזה מסמכים אצטרך לבקש כדי שיאמתו את יהדותן? לא רוצה ללכת על זה ואז לגלות שיהדות הילד תהיה מוטלת בספק.

הפונדקאית תהיה יהודיה ישראלית, אבל תורמת הביצית תהיה יהודיה מחו"ל.

שבת שלום ותודה על התשובה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שימלא ה' משאלות לבכם לטובה.

ההכרעה שלכם לעשות זאת עם שתי נשים יהודיות היא הכרעה מבורכת מאוד.

קשה מאוד לומר מראש איזה מסמכים בית הדין הרבני, שידון במעמד היילוד, יתבע.

על כן, כדאי מאוד שתאספו את כל מה שצריך.

ובעיקר, אם אפשר שיהיה בידכם מכתב מרב קהילה מוכרת שאליה האישה היהודייה משתייכת - זה יעזור מאוד מאוד.

בתי הדין הרבניים מעדיפים יותר מכל את האפשרות שתרומת הביצית עצמה תסכים לפנות לבית הדין להוכחת יהדותה, ראו לדוגמה: https://bit.ly/3XaQso8.

ואם זה אפשרי - זה הטוב ביותר.

אולם לרוב זה לא ריאלי, ועל כן צריך לנסות כל שניתן להשיג עוד ועוד ראיות לכך שהיא יהודייה.

כל טוב