אמונה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/08/23 14:11 ה באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני לומד במכינה שנה שניה מתגייס עוד מעט ב"ה אבל יש לי שאלה שאני מפחד לשאול בפני כולם, אנחנו תמיד מדברים על התגלות הקב"ה בחיים וכמה שהוא היה יחד עם הנביאים ועם דור המדבר אבל היום אני לא מצליח לראות אותו, ועוד יותר זה נראה כאילו חז"ל (לא רוצה להמעיט בערכם) הם כאילו מגה פסיכולוגים ויודעים מה בני האדם מרגישים ואיך המוח האנושי עובד וכאילו אנחנו מנסים להיות שלמים במידות ומצוות וזה בעצם דרך האדם לחפש במה להאמין כדי שהוא יצליח בעצמו, כלומר אדם שאין לו איזו ישות עליונה אני חושב בהכרח שהוא פחות יצליח מכיוון שאין לו לאן לשאוף וזה נראה כאילו ביהדות מנסים למשוך אותנו להצלחה לא בדברים הטפלים (שזה הבלי העולם הזה) אלא בעיקר האמונה שיהיה לעוד אנשים במה להאמין כדי שיצליח יותר כי אדם ללא אמונה אני חושב קשה לו יותר בחיים, אבל אני לא מצליח לראות התגלות אלוקית כל כך במציאות, זה מרגיש לי קצת כמו פסיכולוגיה שגורמת לאדם לחיות הוא בעצמו יותר טוב כי זה טוב שיש ישות עליונה שהאדם שואף אליה ועורג לה. מקווה שהרב הבין את מה שהתכוונתי. תודה רבה כבוד הרב!

תשובה

שלום לך,

מבלי לדעת באיזו מכינה אתה לומד, חבל שאינך מרגיש נח ללבן שם את הדברים האלו.

לשאלתך -

הקב"ה נסתר בעולם הזה, זה יסוד הבחירה החופשית שלא נראה אותו.

מי שמלא באמונה שואף גבוה יותר ברוחניות מכל אחד שאינו מאמין.

בזכות האמונה יש לי לאן לשאוף גם ברוחניות וגם בפיתוח העולם במובן המעשי שלו.

אינני אדם של אכול ושתה כי מחר נמוך, שזו מדרגה הדומה לבהמה, אלא אני יודע שיש משמעות למעשי גם בעולם הזה וגם בעולם הבא. כפי ההנחיה לאדם הראשון 'לעובדה ולשומרה' - לפתח את העולם.

אין זה כמובן רק ליהודי אלא לכל אדם המאמין שיש תכלית למעשיו

בהצלחה דוד לוי