הוספת שם שני לאחר שנה וחצי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/06/23 08:08 כט בסיון התשפג

שאלה

ֿלפני שנה וחצי נולדה בתנו הבכורה והענקו לה שם עברי מודרני.

מאז, התחזקנו, ולבתנו השנייה הענקו שם עברי מודרני ושם שני תנכ״י כדי שיהווה למצפן עבורה ותזכורת תמידית למסורת.

עתה אנחנו מתחרטים שלא הענקו שם תנכ״י גם לבתנו הבכורה ומאוד רוצים להוסיף אך שמענו טיעונים לפה ולשם.

בעיקר שאם אין סיבה ״אמיתית״ (לדוגמא, רפואית) אז עדיף להימנע מהוספת שם ועדיף להיצמד לשם שההורים נתנו עם הלידה.

אנחנו חוששים שעצם הפער בשמות בין הבנות עלול להוות בעיה בעתיד שתשפיעה גם על הדימוי העצמי על שתי הבנות.

סיבה נוספת שיש לנו היא סביבית שכן במדינה בה אנחנו חיים השמות שנתנו לא מהווים אינדקציה ברורה למגדר של הבנות והוספת השם השני תצמצם את האי הבנות שאנחנו כבר מתמודדים איתן.

אשמח לדעת הרב

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרככם.

פרשתם יפה את מערכת השיקולים, לכאן ולכאן.

ואכן, יש יותר מתשובה אחת לשאלתכם, שהלוא שלל הנימוקים בעד השינוי ונגדו תקפים.

אני נוטה יותר לעמדה שלא להחליף שם. מהסיבה שכתבתם בפתיחה.

אם זה אפשרי לכם - זה יותר נכון. זה שמה, ועם שם זה היא תצעד בדרכה.

אולם, כאמור, אם תחפצו לשנות בהנחה שזה יהיה מאוד משמעותי לטובתה - הדבר מותר.

כל טוב