שאלה על כל המזונות שאוכלים או שותים מה מברכים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/06/23 14:12 כג בסיון התשפג

שאלה

אני עוברת עכשיו גיור, ואני צריכה את העזרה שלך בהקשר למזון שתיה, כולל אוכל שמעורב במזון נוסף על מה מברכים כל דבר, אשמח שתרשום לי על מנת שאוכל ללמוד בשביל עצמי, וכולל בשביל הגיור שאוכל ללמוד הכל בעל פה, ואם אפשר דברים שניתן ללמוד לגיור מלבד האוכל, אבל מזון של כל המאכלים מה מברכים, כולל ברכות של מזון עם מזון שונה תודה רבה מאודליה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עדיף שתלמדי דברים אלו מספר הלכה מסודר.

אני לא יודע איזו מידה של פירוט צריך לדעת למבחני גיור.

שולח לך כאן קישור ל'פניני הלכה':

https://ph.yhb.org.il/category/%d7%91%d7%a8%d7%9b%d7%95%d7%aa/

אולי יש חוברות סיכום מיוחדות למתגיירים - אני לא מתמצא בדבר.