מסרים מהיקום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/06/23 22:21 יז בסיון התשפג

שאלה

הזמן האחרון אני מבקשת מאלוהים שיחזיר לי לחיים חבר טוב שהיה לי ומאז כל הזמן יש לי בטיקטוק סרטונים שרשום ״את לא צריכה את הבן אדם הזה בחיים שלך״ ״אלוהים מוציא אנשים מהחיים שלך כמו שהוא מקרב אנשים שצריכים להיות בחיים שלך״ בסגנון הזה

ואני לא מבינה עם זה מסר ממנו

תשובה

שלום

מצד אחד, ברור שיש מי שמנהל את העולם ויש לו דרכים רבות בהשגחתו עלינו, ובהחלט יכול להיות שהוא יעביר מסרים בכל מיני דרכים.

מצד שני, אנחנו לא יודעים לפרש את ההשגחה האלוקית בדיוק איך היא מופיעה ולמה דווקא באופנים מסוימים, ובנוסף, יכולים להיות הסברים הגיוניים לכך שאת רואה דווקא את הסרטונים האלה או שאת שמה לב אליהם יותר, כך שאי אפשר לפרש דווקא באופן הזה.

ההכרעה לגבי החלטות וכיוונים בחיים צריכה בסופו של דבר להתקבל לא על פי סימנים (שיכולים מקסימום לעורר לכיוון מסוים) אלא על פי השכל ועל פי התורה.

כל טוב