כפרת עוונות ודת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/06/23 16:55 יט בסיון התשפג

שאלה

שמעתי שע"פ ספר הזהר הקדוש וכתבי הרמב"ם אנשים אשר מבזים את חברם ברבים ואנשים המוציאים זרע לבטלה נשלחים לתחתית הגיהנום ולכן יש לי שתי שאלות:

1. מהי למעשה מצוות זרע לבטלה האם יש איסור מוחלט על שפיכת זרע שלא לצורך לידה שמא אנו חוטאים בכך באופן יומיומי או שאולי מדובר באיסור חלקי על משהו מסויים? ואיך ניתן לכפר על העוונות שעשיתי עד עכשיו מגיל נעוריי מכיוון שלא הכרתי את המצווה.

2. מה הכוונה ב"מבזה את חברו ברבים", האם הכוונה ללקלל את חברו ברבים וממש להתנהג אליו ברשעות ובבריונות או גם כשיושבים בחברותא ומספרים סיפורים משותפים מהעבר שבהם גם צוחקים ולועגים קצת אחד על השני ללא כוונה אישית רעה אלא רק למטרת בידור ואיך ניתן לכפר על עוונות אלה במידה וחטאנו בהם?

בנוסף לכך, אני נתון תחת הרבה לחצים נפשיים בזמן האחרון ורציתי לדעת האם יש דרך על פי התורה להרגיע את הנפש.

ושאלה אחרונה, אני מתכנן לחזור להניח תפילין ואשמח לדעת מה בדיוק סדר ההנחה לפי העדה המרוקאית.

תודה רבה ויום טוב, יישר כוח.

תשובה

שלום לך.

1. יש איסור. אני מקווה שאף אחד אינו חוטא בכך יום יום.

אם מרגע שלמדת על האיסור, לא תעבור עליו יותר - אז יום החתונה שלך יכפר על כך.

2. אין שום היתר לספר על השני למטרות בידור, גם אם הוא מסכים לכך.

מפגש כזה נקרא מושב ליצים.

3. לחץ נפשי דורש טיפול נפשי.

לפי גילך אתה משרת בצה"ל, אז העומס וריבוי המשימות צריכים להיות מרגוע לנפש.

לא מתכננים להניח תפילין אלא חובתך להניח עוד היום לפני השקיעה.

אין משמעות להנחת תפילין לפי עדה מסוימת.

בהצלחה דוד לוי