ברכת שעשה לי נס/הגומל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/06/23 19:52 טז בסיון התשפג

שאלה

שלום הרב,

יש לי תאומים שנולדו פגים מאד קטנים והיו בסכנת חיים בחודשי החיים הראשונים שלהם.

ב"ה היום הם בריאים.

הבת תהיה בע"ה בת מצווה בקרוב ורוצה להגיע לפגיה בה היו מאושפזים כדי לומר תודה לצוות שטיפל בה.

האם יש עניין גם שבהגעה שלה לפגיה תברך בה "ברוך שעשה לי נס במקום הזה"?

תודה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, זו שאלה כל כך משמחת. זכו לחיים טובים ולהכניסם בעול מצוות ולהקמת בית בישראל.

הצלתם היא אכן מעשה מופלא, אך אינו דבר ההפוך לחוקי הטבע.

ולכן אין לברך על נס.

אולם בוודאי שמותר לה להודות לריבונו של עולם במילים שלה במקום שבו זכתה בחיים, וכמובן - לצוות, כפי שהיא מתכוונת לעשות.

כל טוב