כיבוד הורים וצער שלהם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/06/23 10:06 טז בסיון התשפג

שאלה

כבוד הרב האם מותר לספר להורה משהו שאני יודעת שיצער אותו ואני לא רוצה לצער את אבי השאלה אם עדיף לשמור את זה לעצמי כדי לא לגרום לו לצער ואני רוצה לספר כדי להיות פתוחה איתו לא כי אני רוצה להסתיר

תשובה

שלום

זה תלוי בשאלה במה מדובר, כמה זה נוגע להורה ומה הצורך בלספר לו.

למשל, לספר להורה על התנהגות לא טובה של ילד שלו, זה נוגע אליו, ובדרך כלל מאוד נצרך מצד שהאחריות שיש לו עליו ועל חינוכו.

אבל במקרה שסיפור כזה יגרום לתגובה שלילית של ההורה או במקרה שלהורה כבר אין שום השפעה על הילד (למשל כי האו כבר מבוגר), אז כבר אין ממש צורך.

ולמשל אם מדובר בלספר משהו על השכנים באופן שיצער אותו (אפילו אם לא מדובר על לשון הרע) ואין בזה שום תועלת, אז ברור שעדיף שלא.

לכן שוב, זה תלוי בפרטים.

כל טוב