מה חז״ל אמרו על זה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/06/23 20:31 טו בסיון התשפג

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול , יש לי חברה שכל דבר שאני אומרת לה או שואלת אותה , אז תשובתה היא שצריך לבדוק מה אומרים חז"ל על זה , והשאלה שלי היא , לאדם הרי מחשבה עצמאית, ולכן הוא צריך לחשוב בעצמו מה דעתו ולא על סמך מה שאחרים כגון חז"ל אומרים ? הרי אלוהים ברא לכל אדם בינה ודעת והיופי הוא לחשוב בעצמנו מה דעתנו על כל דבר ודבר ?

תשובה

שלום וברכה

דעה עצמאית היא נכס עצום. זהו צלם אלוהים שבנו, והמשמעות העמוקה של החיים שלנו לאור הבריאה המיוחדת שבנו.

ויש בה גם חיסרון. אנחנו תקועים באופק שלנו. במקום בו אנחנו נמצאים.

האם לא כדאי להימשך לאופקים חדשים ?

האם לא כדאי גם להיכנס לעולם הגדול של חכמינו, ובעזרתם לצאת מתוך הבועה שאנחנו שרויים בתוכה, ולטפס הרבה יותר גבוה.

החכמה היא אפוא גם לפגוש מרחבים הרבה יותר גדולים מאשר מה שהיינו יכולים לחלץ מתוך עצמנו, וגם לחזור מתוכם למחשבה שלנו ולהיות מי שאנחנו באמת.

כתבתי על כך בקיצור נמרץ כאן: https://www.inn.co.il/flashes/900878

כל טוב