המשך השאלה - הסכם מאהבה של צהר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/06/23 19:55 טז בסיון התשפג

שאלה

שלום לרב,

בהמשך לשאלה ששאלתי לפני כשבועיים (ותכננתי לפרסם המשך לאחר שראיתי את תגובת הרב, אך איני בטוח אם עשיתי את זה או לא, מחילה). הרב כתב בתשובה: "הבעל כלל אינו מסתלק או מוותר על דברים בהסכם מאהבה.".

אסביר לאיזה חלק מההסכם התכוונתי. אני מצטט מתוך ההסכם, מתוך סעיף 4ג': "על אף התחייבותו, האיש מוחל מעכשיו על כל זכות המוקנית לו על פי דין בהכנסות וברכוש כלשהם של האישה, לרבות, בין השאר, מעשה ידיה או פירות נכסיה". לחלק זה התייחסתי והעליתי כי לכאורה קיימת בעיה שלפני הקידושין אין לאיש יכולת להסתלק/למחול על מעשה ידיה למשל, ואחרי הנישואין הוא גם כבר לא יכול להסתלק/למחול מהם, וממילא לכאורה נראה שיהיו חייבים לנהוג כפתרון בכתובות פג. "בכותב לה ועודה ארוסה" ולחתום על כתב ויתור מתחת לחופה בין הקידושין לבין הנישואין, לא כן?

בתודה וסליחה שלא הייתי ברור מספיק בפעם הקודמת

תשובה

שלום וברכה

שים לב שמדובר ב"מעכשיו", לאמור: אם ח"ו הם יגיע למצב כזה המחילה תגרום לכך שהוא כלל לא יזכה בדברים, ומותר לאדם להימנע מלזכות, גם רטרואקטיבית אם אומר מעכשיו.

כל טוב