נדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/06/23 16:34 ב בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב בעבר שאלתי פה שאלה בקשר לנדר שנדרתי ולצערי הפרתי מספר פעמים

זאת הייתה תשובתך

בס"ד

שלום וברכה

אין אפשרות לבטל נדר רק בהתרת נדרים בפני שלשה (רב ועוד שניים) שהם יעשו התרת נדרים, אבל לגבי העתיד צריך שתאמרי בפני ג' שהנדרים לא יחולו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

מאחר והנדר קשור למשהו של צניעות אינני מעוניינת לחשוף אותו מתוך כבוד

אני מצטערת כל כך על הפרת הנדר ושנפלתי לזה מספר פעמים, ביקשתי מהשם סליחה שימחול לי וכל בוקר אני משתדלת לקרוא ברכת השחר

ולהיות אדם טוב יותר פחות לדבר לשון הרע

יש עוד משהו שאני יכולה לעשות כדי לכפר על הנדר שנדרתי? שלא כולל לספר אותו מהסיבה שציינתי

תודה רבה

הנושא הזה חשוב לי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יישר כח, המשיכי בדרכך והוסיפי תורה ומצוות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ