דיווח למשטרה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/06/23 01:19 יז בסיון התשפג

שאלה

שבוע טוב הרב,

היום בבוקר חזרתי מבית הכנסת וראיתי מישהו שאני חושב שאני מכיר בפנים מהסופר השכונתי. הוא היה מתנדנד, כנראה שיכור ממש. בקטע הרחוב שהלכנו יחד, במרחק מסויים, הוא השחית שתי מכוניות. לאחת הוא עקר את המראה ממש וזרק עליה חפצים. חיכית למוצ"ש, התלבטתי, כי קצת ריחמתי עליו, הוא נראה עני ובמצוקה, אבל בסוף התקשרתי למשטרה לדווח כי כאב לי גם על בעלי הרכבים. עשיתי בסדר?

תודה!

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות.

טוב עשית - צריך לדווח למשטרה ואם אתה יכול אז גם לבעלי המכוניות בהם הוא פגע.

זו מצוות השבת אבידה לבעלי המכוניותץ

אין זה משנה כלל אם האדם הוא עני או שיכור וכד' - צריך לעצור אותו ממעשים אלו ולגרום לו לפצות את בעלי המכוניות בהם הוא פגע

בברכה דוד לוי