סתירות בין הצניעות בתנ"ך ליהדות של היום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/06/23 17:15 יג בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב!

באולפנה תמיד מדברים איתנו על שמירת נגיעה,צניעות וכדומה בעוד שמקריאה פשטנית בתנ"ך עולה שחלק מ"גדולי ישראל" בכלל לא שמרו על הלכות צניעות בסיסיות אז כיצד ניתן לבקש מאיתנו לשמור עליהם?

תודה רבה

ושבת שלום!

תשובה

שלום וברכה

האמנם ?

כלומר: גיבורי המקרא, כפי שהם מצטיירים מדברים שאנו למדים, היו צנועים מאוד. גם המקרא עצמו עוסק במיניות, אבל לא באופן לא צנוע, ואין בו פורנוגרפיה.

דרכי הצניעות בוודאי משתנות מתקופה לתקופה, כלומר: הדרך שבה מתנהגים בצניעות משתנה לפי הדורות השונים. אולם עצם העובדה שאנו חיים חיים צנועים בפני ריבונו של עולם - היא שרירה וקיימת מראש ההיסטוריה ועד היום.

הלוא כן ?

כל טוב