חזקת רוב בעילות אחר הבעל בהפריה חוץ גופית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/06/23 17:05 יב בסיון התשפג

שאלה

בעקבות האירועים שהתפרסמו שקרו בבי"ח אסותא במהלך טיפוי הפריה חוץ גופית (תינוקות מבחנה), עלתה אצלי השאלה האם החזקה שרוב בעילות הולכות אחר הבעל קיימת גם בתינוקות מבחנה, שהרי הם לא נולדים ממשעה בעילה, ואם כך האם יש מקור אחר לשיוכם כילדי האב שטוען שהם מזרעו. _(למשל אולי החזקה שהרופא לא יעשה הפריה מזרע אחר מחשש שיתגלה הדבר - מצד שני, חזקה זו עיננו רואות שהיא לא תופסת מהמקרים שהתגלו ואפשר וסביר שיש הרבה מקרים שפשוט לא מתגלים, כי המקרים שהתגלו היו עקב בדיקות רפואיות שעבר הילד, ואם הילד נולד בריא אז בהחלט יכול להיות שהדבר לא יתגלה ואדרבה, אפשר שהרופאים כן ינסו להפרות מזרע של אחר, יותר טוב משל הבעל, כדי לשפר את הסטטיסטיקה שלהם והדבר לעולם לא יתגלה).

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לכן מורים למטופלים שיעשו הפרייה רק תחת גופים מפקחים (פועה וכו') והם ישמרו על הזרע ושלא יהיה ערבוב.

לגבי הילדים שנולדו מהפרייה יש עדיין חזקה שזה מהאבות שלהם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ