שם השם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/23 00:47 ט בסיון התשפג

שאלה

שלום,

בפניני הלכה כתוב שאסור להזכיר את שם השם לשווא. זה כמובן ידעתי גם מלפני.

אבל כתוב שם שהמילה א-ל היא אחד מהשמות הקדושים של אלוקים שאין להזכיר לשווא.

שמתי לב שבאחת מהתשובות האחרונות כתבת משהו ''דרכי הא-ל שלעולם לא נדע''.

אבל כתבת זאת בלי קו מפריד- לידיעתך.

איך זה ייתכן? זה לא הזכרת שם השם לשווא? נראה כך מפניני הלכה...

ובאופן כללי- נראה שלא ממש נזהרים לפחות לגבי השם "א-ל".

תודהץ

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין איסור אלא לשווא, אבל לצורך אין זה שווא ואין איסור. (מלבד שם המפורש).

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ