פגם הברית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/05/23 06:00 ח בסיון התשפג

שאלה

אני מכור למין. ואני ניסיתי לעבוד על זה כבר הרבה זמן. מצד אחד יש את המצוות הלא תעשה של פגם הברית, אבל יש את מצוות העשה היותר גדולה של פרו ורבו. ובדקתי וראיתי שהתרופות שניסיתי שהן נגד התמכרות למין יכולות לגרום לאימפוטנציה.

אז מה עליי לעשות? בלי תרופות אני לא יודע איך אוכל לצאת מההתמכרות. ומעבר לכך שאני עושה משהו שאסור זה גם פוגע לי בתפקוד.

תשובה

שלום וברכה

נראה כי התשובה לשאלה שלך נמצאת בתוך השאלה עצמה.

לא טוב אכן להשתמש בתרופות במקום בו הכתובת צריכה להיות האישיות שלך, צלם אלוהים שלך והבחירה החופשית.

ועל כן, את ההתמודדות עם ההתמכרות אתה חייב לעשות. אולם לא בעזרת תרופות, כי אם בעזרת הנשמה שנמצאת בתוכך.

וכך תימנע מפגיעה בעצמך, בין בתחומים הפיזיים ובין בתחומים הנפשיים והרוחניים.

כל טוב ובהצלחה גדולה