ציפורניים ושפה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/05/23 06:05 ח בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב!

שתי שאלות ברשותך -

1. אני מוריד ציפורניים ויוצא שיש לי שברים כאלה על הציפורן (כאילו היא איננה אחידה, מקווה שאני מסביר טוב), ואני דואג שהם יפלו ואישה בהיריון תדרך עליהם חס וחלילה (נגיד כשאני בקרבת אישה הרה). האם יש ממה לחשוש? בנוסף, איך לפי ההלכה יש לגזוז ציפורניים (אני אישית מוריד עם הפה, ויש לי תחושה שזה לא נכון הלכתית..)?

2. אני לומד, כבר כמה חודשים, גרמנית. האם יש בכך בעיה הלכתית או מוסרית? אמנם דוברי הגרמנית היום, אני מאמין, אינם מתגאים במה שאבות אבותיהם עשו, אבל אי אפשר לנתק עם מעברו, ואי אפשר לנתק את ההקשר של השפה הזו - שפה שהשתמשו בה גדולי צוררינו.. אני עדיין לא הצלחתי להכריע בסוגיה הזו. מאידך, אני כן מעוניין בלימוד ובכללי אוהב שפות. אשמח לשמוע את דעתך!

תודה כבוד הרב!

תשובה

שלום וברכה

א. רקע לאיסור כדאי לקרוא כאן: https://www.yeshiva.org.il/ask/87221 . נראה כי אם מדובר אכן בחתיכות קטנות שתולשים בפה ולא רואים אותן כלל על הרצפה – אין לחשוש.

ב. אינני מכיר שום איסור ללמוד גרמנית. זו שפה שהשתמשו בה גדולי צוררנו, אך גם גדולי ישראל רבים, ולא השפה היא הבעיה, כי אם מה שאומרים בה.

כל טוב