עצירת פרנסה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/06/23 19:10 יב בסיון התשפג

שאלה

יש לנו חנות נרגילה פתאום העבודה נעצרה ממש אין לקוחות לא נכנסים לקנות ממש נעצרה הפרנסה לא יודעת אם זה עין על המקום או למה ככה וזה ממש קשה השאלה מה יכול לגרום לזה שזה קורה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אשאל אותך: האם אתה רוצה שהילדים שלך, אחיינים שלך, יעשנו נרגילה? סיגריה אלקטרונית? ובכלל ישתמשו במוצרי עישון?

נראה לי שיש קושי מוסרי גדול מאוד להתפרנס ממכירת מוצרים מזיקים.

אולי זה מסר משמים לעשות שינוי ולעבור להתפרנס מסחורה אחרת?

אני לא פוסק לך. לא קובע ולא מחליט עבורך

רק מציע חומר למחשבה:

לא צריך לסגור את החנות ולא לוותר על הפרנסה - אלא להתחיל למכור מוצרים אחרים.

תעשה בדיקת שוק ותחשוב מה אפשר למכור ולהתפרנס: משהו שמביא ברכה ללקוחות שלך וגם לך.

כדאי ונכון גם להתפלל על הפרנסה - אבל אפשר להתפלל רק על פרנסה כשרה וראויה.

גם אני מברך אותך בפרנסה בשפע - כאשר תמכור סחורה ראויה שמיטיבה ללקוחות שלך.