הלכות תפילה וכשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/05/23 17:21 א בסיון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב, אשמח למספר תשובות לשאלותי -לדעת הלכות אשכנז.

1. הבנתי שאני מחויבת ב2 תפילות ביום. אם אני לא מצליחה להקפיד על תפילת מנחה באופן קבוע אסור לי להתפלל?

2. אם אני מפסידה תפילת שחרית אני מחויבת לעשות תפילת תשלומין במנחה? מה היחס לתפילת תשלומין לנשים?

3. האם כאשר אני מתפללת בביתי או נוטלת ידי בבוקר מותר להתפלל אם אני עם שרוול מעל המפרק?

4. לא הצלחתי להבין כיצד מכשירים תותים כמה זמן הם צריכים להיות במי סבון ואיך מכשירים אותם?

5. אשמח לדעת איך אפשר להכשיר עלי נענע/בזיליקום/רוזמרין שמגדלים בעציץ במרפסת?

תודה רבה מראש!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. לא הבנתי את השאלה.

ב. אשה שלא התפללה באונס תפילת שחרית תתפלל פעמיים מנחה. הראשונה למצוות מנחה והשניה כתשלומין.

ג. אפשר.

ד. חותכים את העלים למעלה, חוצים את התות ושוטפים ג' פעמים בימי סבון, אין הגדרת זמן אלא שכל התותים יתערבו בתוך הקערה עם המי סבון.

ה. קשה מאד להכשיר. אפשר להכניס בשקיות רשת קשורות שהחרקים לא יצאו מהשקית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ