אתה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/05/23 10:27 כו באייר התשפג

שאלה

אתה אמרת שהאל לא יתן לנו להתחתן עם גויות אמרת את זה למישהו באתר כשאני שאלתי למה אני בברית עם האל התנכי אם אברהם עשה אותה ולא אני?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לכל אדם בחירה חופשית לנהוג על פי רצונו. להתחתן עם מי שהוא חפץ ולחיות בדרך שהוא בוחר. אחד מעקרונות היהדות זו הבחירה החופשית. לכן אלקים לא ימנע משום אדם להתחתן עם גויה.

אני כותב אודות עם ישראל - כמציאות היסטורית נצחית. כאן יש השגחה אלוקית שמונעת מהעם כולו להתבולל בין הגויים. לכן אני טוען שאלוקים בדרכו הנסתרת, לא יאפשר כיליון של עם ישראל בכך שכל הגברים היהודית יתחתנו עם גויות.