נידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/05/23 17:54 א בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם לאחר ראיית דם בפעם הראשונה בחודש ניתן לתת לאישתי חיבוק פרידה לפני שבועיים של חוסר מגע (לפעמים זה מגיע ברגעים לא צפויים וזה ממש לא נעים לנו)?

תודה רבה וסליחה על השאלה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם שאלתך היא רגשית מאד, ומראה על הקשר העמוק בינכם, אבל משעה שיצא דם אי אפשר לגעת באשה, ועל כך נאמר סוגה בשושנים, משעה שיצא דם נאסרה. אבל אין צורך להתנתק שבועיים מהאשה, אלא ממגע אשה אסור, אבל להתעניין ולחזק ראוי ביותר.

חודש טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ