נדרים פליז תענו לי זה דחוף בבקשה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/05/23 18:29 א בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב לא נתן לי לרשום את גילי במלואו אבל אני בת 17 ושבוע הבא 18

יש לי קצת בעיות בראש שכל פעם קולות בראש והיה לפני כמה ימים שאמרתי ״אני לא אשתה דבר מסוים עד התאריך הזה והזה״ ועשיתי התרת נדרים אבל בראש שלי אמרתי ״לא אשתה את הדבר הזה עד כתאריך הזה והזה״ שזה תאריך יותר קצר אבל אני לא מסוגלת בלי לשתות את זה זה עוזר לי לפעילות מעיים מה אני יכולה לעשות? המשפט שאמרתי היה רק בראש ואז נכנסתי ללוח שנה ובדקתי את התאריך זה נחשב כנשר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל מה שהוא לצורך רפואי אין בו נדר ואפשר לשנות.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ