ניפוח מתקן מתנפח לילדים בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/05/23 13:02 כ באייר התשפג

שאלה

שלום

האם מותר לכוון שעון שבת להפעלת משאבה לניפוח מתקן משחקים מתנפח לילדים.

הערה: המשאבה פועלת באופן רציף וקבוע ללא השפעה של הקפיצות על פעולתה

תודה

תשובה

שלום וברכה

ברמה ה״טכנית״ הדבר דומה להפעלת הפלטה על ידי שעון שבת, ולעוד עניינים הקשורים בכך. אולם אחד ההבדלים הגדולים הוא שהמשאבה הזו משמיעה רעש חריג. אמנם, כולם מתירים ששעון שבת ידליק מזגן, שאף הוא משמיע רעש, וזאת בשל העובדה שהרעש הזה הוא ״שׁגרתי״ ולא דבר מה מיוחד. משאבה זו אינה רעש שגרתי, כי אם בולטת בהפרת אווירת השבת שבה, ולכן נראה לי שהדבר אסור.

אפשר לשאול גם רב אחר ולברר את דעתו.

כל טוב