מזון שנשאר בחוץ בלילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/06/23 18:21 יב בסיון התשפג

שאלה

המסתי שוקולד ושמנת מתקוה כדי להקציף קצפת לעוגה, ושכחתי את הסיר (לא מכוסה)על הכיריים עד השעה 04:20 בבוקר.

האם אני יכולה להשתמש בתכולת הסיר או עליי לזרוק את תכולתו כיוון שלא היה מכוסה בלילה?

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא כולם מחמירים בגלוי לילה, עיין בשו"ע שהביא בכך שתי דעות ואע"פ שראוי להחמיר אבל במבושל לא החמירו בו כל כך. וכן כל דבר חם לא אסור משום גלוי עיין בפת"ש. על כן אפשר להקל בכך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי