ילדים בבית הכנסת בסעודה שלישית - הרב מתנגד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/05/23 13:58 יג באייר התשפג

שאלה

בס"ד

שלום רב, ותודה על המענה המהיר.

הסיבה שהרב לא מאפשר להכניס ילדים לסעודה שלישית, שמא ירוצו בבית הכנסת.

אולם, בשבת האחרונה, ילדיי בני 5 ו-8 אכלו יפה ולא רצו כלל בתוך בית הכנסת.

לכן, חוזרת השאלה, מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

קשה לי לענות על שאלה זו, כיוון שהיא תלויה בטיב מעמדו של הרב בקהילה - האם הוא מייסד הקהילה ומנהיגה, והיא קיבלה עליה שהוא יחליט לבדו בכל הנושאים; האם יש ועדת בית כנסת, ומה היחס בינה ובין הרב ובינה ובין הציבור וכדו'.

רק לאור התשתית הזו אפשר לפסוק בשאלה הזו.

אבל הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לדבר עם הרב, לומר לו כי חשוב לך שהילדים יבואו, כי הם מתנהגים בצורה יפה מאוד וכדו', ולהגיע איתו למענה שכל הצדדים יהיו מרוצים ממנו.

כל טוב