ילדים בבית הכנסת בסעודה שלישית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/23 06:25 יא באייר התשפג

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני ואשתי מתפללים בבית כנסת שבו משפחות רבות עם צעירים וילדים.

בשבת בערב ובבקר באים הרבה ילדים, ומקבלים פעילות מטעם בית הכנסת כגון תפילת ילדים וכו'.

בשבת אחרי הצהרים אנו באים עם ילדינו (כאשר משום מה אף ילד אחר לא מגיע) לבית הכנסת.

במנחה אין בעיה, אולם בסעודה שלישית שאחריה הרב לא מאפשר לילדים להישאר בבית הכנסת.

מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אני מתקשה לענות על שאלה זו, כי חסרים בה המון היבטים:

בראש ובראשונה, מהי עמדת הרב, ומדוע הוא אינו מתיר לילדים לבוא בסעודה שלישית.

בדרך כלל, ראוי להישמע להנחיות של רב המקום, ומדוע לא לעשות כך גם כאן ?

אפשר שאם תשלימו את השאלה - אוכל לענות בצורה מכוונת יותר.

כל טוב