האם חטאים מתכזזים כאשר אתה שומר מצוות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/05/23 17:46 יד באייר התשפג

שאלה

שלום, קוראים לי עומר ואני בן 17 ולאחרונה הייתה לי סוגייה עם עצמי שלא הצלחתי למצוא עליה אינפורמציה ישירה באינטרנט.

אני יכול יכול להעיד על עצמי שיש מצוות שאני שומר באופן קבוע עקב סוג של מסורת והרגל (כך אני מרגיש) כמו: צום בכיפור, שמירת כשרות, הפרדה בין חלב ובשר, קידוש יום השישי והשתתפות קבועה במצוות החג כמו בפסח וכ"ו, מנגד לזה אני לא מניח תפילין ולפעמים מקיים את חטא לשון הרע וזרע לבטלה אך משתדל להמעיט בכך.

הסוגייה שלי היא התנהלות עם חבר שאני יודע שהוא בתוך תוכו אדם טוב אך לאחרונה משתמש כלפיי בלשון הרע עם קללות קשות ובשנים האחרונות מורגש שהוא עושה את זה באופן קבוע, אך מנגד לחטאים שהוא מבצע הוא אדם חילוני שומר מצוות שהכי קרוב להיות דתי.

האם העובדה שהוא מקיים מצוות תקל על החטאים של לשון הרע שהוא מבצע באופן קבוע?

או האם בכללי אדם אשר 20 פעם ביום חוטא בלשון הרע במשך שנה שווה לאדם אשר עבר על אחת מעשרת הדיברות? כמו לגנוב, או לרצוח?

חשוב לי לדעת זאת כי אני רוצה להעיר את פניו של חבר שלי ואולי ככה אגרום לו להפחית בעשיית החטא לשון הרע,

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנו ידועים שהקב"ה נותן שכר על מעשה טוב וחלילה עונש על מעשה רע. אין אנו יודעים חשבונות של הקב"ה מתי הוא מקפיד ומתי לא. על כן השתדל להרבות במעשים טובים והקב"ה יעשה הטוב בעיניו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ