התמודדות קשה עם היצר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/04/23 18:16 ו באייר התשפג

שאלה

בעבר שלחתי שאלה בנושא וכתבתם לי לכתוב איך מתקדם ובכן מה דעת תורה כאשר אני מרגיש שאין לי כבר כוח ובא לי ליפול עם נשים. האם מותר לי במזיד להוציא ז"ל כדי לדחוק את המחשבה על נשים כאלה

מצליח כבר כמה חודשים להתגבר אבל יודע שבסוף זה יקרה ...

תשובה

שלום אח יקר

הוצאת ז"ל כהתמודדות עם מחשבות, אסורה.

(רק במצב שאדם נמצא בניסיון קשה והוא משער שבוודאות הוא ייפול למעשה איסור עם אישה, מותר להוציא לבטלה כדי להימנע מהאיסור החמור).

זה גם לא יפתור לך שום בעיה, אלא רק ירגיע קצת לכמה שעות או ימים. אבל התאווה תחזור מהר.

אני מציע בכל ליבי לפנות בהקדם לסיוע מקצועי.

ממליץ על ’חזקים ברשת’ או על ’המרכז הישראלי למשפחה’ או על ’עבודה בעינים’ ולקבל סיוע אמיתי שיוכל בע"ה לסייע לצאת מהבור הזה.

בהצלחה רבה

פה בשבילך תמיד