קעקוע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/07/23 07:17 כה בתמוז התשפג

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה;

כבוד הרב שלום אני אתחיל מזה שאני גר וכבר יש לי קעקוע אחד מלפני שהתגיירתי.

במשך כבר הרבה זמן אני מאוד (מאוד)

רוצה לעשות קעקוע אבל אני כל פעם נמנע בגלל שאני יודע שזה איסור מהתורה וזה גם נשאר עלי אז אני כאילו אסתובב עם סימן שאני יודע שנפלתי.

אבל מצד שני אני גם מאוד חושב על זה שאני כל הזמן מהרהר בזה ואולי כבר לעשות ולהפסיק לחשוב על זה מאשר כל הזמן להיות בהרהור וברצון לעשות.

אשמח לתשובה קצת יותר מעמיקה מאשר פשוט להתקרב יותר לדת .

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוך הבא.

העובדה שעשית קעקוע לפני שהתגיירת - לא צריכה להטריד אותך. להפך, נכון הוא שזה נמצא על הגוף שלך עכשיו, אבל אתה יכול להחליט שזו תזכורת מתמדת לאיפה היית פעם, ואיפה אתה נמצא כעת, ומה שהיה מותר בעבר - אסור היום, ומה לא היית חייב בו פעם - אתה חייב היום, וכמובן: הזכות שלא הייתה פעם, להיות חלק מעם ישראל, כן קיימת לך היום.

זו המשמעות הגדולה של גיור.

ויש לפעמים דברים לא קלים.

התורה אסרה עלינו כתובת קעקע, מסיבות שונות. נראה שהעיקרית שבהן היא היחס המיוחד לגוף שלנו, שאנו רשאים להתאפר וליפות אותו, אולם אין אנו רשאים להטמיע בו ולהשחית אותו על ידי עשיית דברים שהם ביסודו של דבר בלתי הפיכים (גם אם יש היום טכנולוגיות כאלה).

זה היחס החדש לגוף שלך, ובשל כך לא עושים כתובת קעקע.

אני מקווה שייפתחו בפניך שערים חדשים של דברים שאתה מאוד מאוד רוצה לעשות, והם טובים ויקרים, ומותר לעשות אותם בשמחה.

כל טוב