שלך קודם לשל אחרים - עיוות אלטרואיסטי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/04/23 09:59 ה באייר התשפג

שאלה

שלום לך כבוד , אני מאד מאוכזבת מהתורה חשבתי שמהות התורה זה אלטרואיזם , ואני מבינה שלא , רבי עקיבא אמר שחייך קודמים למוסר , ושאם תהיה במדבר עם חבר , ויהיה רק כד מים אחד , לא תתן לחבר כי חייך קודמים , איפה ואהבת לרעך כמוך ? איםה הרעות ? והרגש המצפוני ? אני מאד התאכזבתי ממה שעקיבא קבע ובגלל זה מאד ירד לי מהתורה שהבנתי שהיא לא דוגלת באלטרואיזם ולא פלא כשסדום היינו ועמורה דמינו עם גישה כזו שגם התורה דוגלת בה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

ב״צהר לאתיקה״ עסקנו בשאלה זו רבות.

אשמח אם תקראי את מה שכתבנו שם, ואם תרצי להמשיך ולדון בשאלה - אשמח מאוד.

https://ad120.tzohar.org.il/articles/%D7%94%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%95-%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%9D-%D7%9C%D7%96%D7%95%D7%9C%D7%AA%D7%95/

חג שמח