האם להמנע מלראות סרטים שיש בהם סצנות של עירום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/04/23 18:56 ד באייר התשפג

שאלה

שלום,

האם אני צריך להמנע מלראות סרטים שיש בהם סצנות מיניות עם עירום מלא?

למשל הסרט אוואטר, הסרט הרווחי מס' 2 בכל הזמנים שנחשב לסרט מעולה אך יש בו מספר פעמים שרואים עירום חלקי של אשה.

או הסדרה משחקי הכס שגם נחשב אחת הסדרות הטובות אי פעם, אך יש בו סצנות מיניות עם עירום מלא.

אני מבין שעדיף כמובן לא לראות, אך מבחינה הלכתית, האם זה מותר? אני מרגיש שסרטים וסדרות מעשירים את העולם הפנימי שלי ועוזרים לי בדרכים שונות.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אינני מוצא שום היתר לצפות בעירום של אישה. אני לא מבין וגם לא רוצה להבין, מה בדיוק ההבדל בין עירום חלקי ועירום מלא.

כל מה שגוף אישה נחשף יותר ממה שמקובל במקומות מהוגנים כמו קופ"ח או בנק, יהיה לא ראוי לצפייה בסרט או בתיאטרון.

אמנם בציבור מתייחסים לכך כאילו זה נורמטיבי אבל המראות הללו חודרים לעמקי הנפש ופוגעים בה.

לאחרונה עלו בתקשורת מקרים בהם שחקנים תבעו לאחר שנים רבות את המפיק והבמאי שפיתה או לחץ עליהם להצטלם בעירום. הם טענו שהמעשה הזה הזיק מאוד לנפשם. אמנם כאן מדובר על השחקנים - אבל גם הצופים לא יוצאים נקיים מחוויות כאלה.

להלן ציטוט חלקי מתוך אחת הכתבות:

שני כוכבי הסרט "רומיאו ויוליה" מ-1968 הגישו אתמול (שלישי) תביעה בסך יותר מחצי מיליארד דולר נגד אולפני קולומביה פיקצ'רז בשל סצינת עירום שצולמה כשהיו צעירים.

אוליביה האסי, אז בת 15 וכיום בת 71, וליאונרד ויטינג, אז בן 16 וכיום בן 72, הגישו את התביעה בבית המשפט העליון בלוס אנג'לס בטענה של ניצול מיני, הטרדה מינית והונאה...

לטענת התביעה, ויטינג והאסי סבלו מפגיעה נפשית במשך שנים...

מתוך: https://www.haaretz.co.il/gallery/cinema/2023-01-04/ty-article/00000185-7b3c-dfb6-a1a7-7bfc2e300000