בנייה וקניית צעצועים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/04/23 11:30 ד באייר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

שאלתי היא כזו

1.האם מותר לבנות צעצוע דמוי אדם מעץ וקרטון לצורך משחק ולימוד? יש לציין שהצעצועים מורכב מנפחים גיאומטריים וקוביות ולא נראה כמו אדם מציאותי

2 האם מותר להדפיס דמויות צעצועים בתלת ממד לצורך משחק?

3האם מותר לקנות צעצועים שנראים כמו בני אדם

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1-2. אם יש פגם באחד האברים, הוא לא שלם, כגון פגם באוזן, באף, אין איסור לבנות ולהדפיס בתלת מימד.

3. האיסור הוא על בניה וייצור - אבל בקניית צעצוע - בעקר כשאינו מיוצר על ידי יהודי, אפשר להקל (ציטוט) : ואולם כל זה אמור בפיסול צורת אנדרטה העומדת לנוי, שהיא צורה קבועה, אבל צורות העשויות לפי שעה, כגון להתלמד על-ידן או לשחק בהן – מותרות. ומכיוון שהבובות מיוצרות בעבור ילדים, לשחק בהן, ובפרט שפעמים רבות הן מתגוללות בעפר ובמקומות שאינם מכובדים, אין בכך אפילו חשד של עבודה זרה. לכן גם אם זו בובת אדם שלמה בכל איבריה, מותר לקנותה ולתיתה לילדים לשחק בה.

מתוך: http://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=14929&CategoryID=2366

עיין עוד תשובה מפורטת ומנומקת https://din.org.il/2020/09/02/%D7%91%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%90%D7%93%D7%9D/