בר מצווה של הנכד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/04/23 16:58 ב באייר התשפג

שאלה

לפני שבוע יום שני לנכד שלי היה לו בר מצווה בבית כנסת בגבעתיים .אבא של כלהתי עם כיפה סרוגה ושומרי מצוות אני חילוני .

הצד של כלהתי חלק נכבד עלו לתורה וצד של הבן שלי פרט מהבן עף אחד לא הוזמן עליה לתורה זה פגע בי וגם לבן השני שזה אח תאום שלו.

הכתם זה ישאר לכל החיים במשפחה.

שאלתי האם יש תיקון עלזה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להכנס נכדך לגיל מצוות. תזכו להרבה נחת מכל בני המשפחה. לאורך ימים ושנים טובות.

התיקון לכך הוא שתזמין את כולם יחד לחגוג בשמחה את בר המצווה של הנכד. לעזוב בצד את השאלות של עליה לתורה, שאין זה עיקר הדבר, אלא שהילד הוא נהיה בר דעת ויש לו שיקול דעת. כדאי גם להביא כיבוד קטן. להתרכז בשמחה ולא בקפידה, להיות תמיד בשמחה.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ