מדוע יהודים שונאים נוצרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/04/23 23:19 א באייר התשפג

שאלה

בוקר טוב,

בהתחלה רציתי להתנצל על הכתיב והטעויות, השתמשתי במתרגם כדי לכתוב את הטקסט הזה (שפת האם שלי היא פולנית)

שמי דוד, אני מפולין. ואני רוצה לשאול למה יהודים שונאים נוצרים? עד למחצית הראשונה של המאה העשרים חיו יהודים ופולנים (נוצרים) זה לצד זה במשך כמה מאות שנים בהרמוניה. עד שהנאצים פתחו במלחמה (הם היו נגד יהודים וגם נגד נוצרים, פולנים) אחרי המלחמה האכזרית הזו התאחדתם (אחרי הרבה שנים) יצרתם את מדינת ישראל. עכשיו בארצך שלך אתה רודף נוצרים כפי שהם רדפו אותך פעם. אתה צריך להבין מהי אפליה ואתה עושה את אותו הדבר שהם עשו לך. יהודים ונוצרים כאחד מאמינים באל האמיתי האחד. אני חושב שאלוהים רוצה שלום וידידות בינינו. אנחנו הפולנים לא מבינים את הכעס והסלידה שלכם מאיתנו. האם זה אפשרי עבור חסידי שתי הדתות לחיות בשלום? אין לי שום דבר נגד יהודים ואני לא אנטישמי, אבל אחרי החדשות האחרונות על היחס לנוצרים בישראל (ולא רק בישראל, אלא בכל העולם) אני מודאג. האם יש לכך

סיבה כלשהי? הנוצרים אינם מהווים איום על אף אחד.

Dzień dobry,

Na początku chciałem przeprosić za pisownię i błędy, piszac ten tekst korzystałem z tłumacza (moj ojczysty język to Polski)

Nazywam sie Dawid, jestem z Polski. I chcialbym zapytać dlaczego żydzi nienawidzą chrześcijan? Do pierwszej polowy dwudziestego wieku zydzi i Polacy(chrześcijanie) zyli obok siebie przez kilkaset lat w zgodzie. Aż naziści wywołali wojnę (byli przeciw Żydom jak i przeciw chrześcijanom, Polakom)Po tej okrutnej wojnie zjednoczyliście się (po wielu wielu latach) stworzyliście panstwo Izrael. Teraz we własnym państwie sami prześladujecie chrześcijan jak kiedyś was prześladowali. Wy powinniście rozumieć co to jest dyskryminacja a robicie to samo co wam kiedyś zrobili. Żydzi i chrześcijanie tak samo wierzą w Prawdziwego Boga Jedynego. Myślę że Pan Bóg chciałby pokoju i przyjaźni miedzy nami. My Polacy nie rozumiemy waszej złości i niechęci do nas. Czy jest możliwość zeby wyznawcy obu religi żyli w Pokoju? Niemam nic do Żydów i nie jestem antysemitą ale po ostatnich wiadomościach o traktowaniu Chrześcijan w Izraelu(i nie tylko w Izraelu, a na calym świecie) jestem zaniepokojony. Czy jest tego jakis powód? Chrześcijanie przeciez nikomu nie zagrażają.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין ביהדות שנאה לנצרות, היהדות איננה נלחמת בנצרות מצד עצמה, היהדות רוצה לשמר את עצמה ואת העם היהודי. על כן היהדות מעולם לא אמרה ולא תאמר שיש חובה להרוג את הנוצרי. אמנם היהדות יכולה לבקש שלא יבואו לתוכה נוצרים מכיוון שהם יכולים לגרום לנשואי תערובת בין יהודים ונוצרים, ובכך יפגעו בעם ישראל. לכן התורה צוותה שאסור להשאיר בארץ עובדי ע"ז, אמנם אין בימינו עובדי ע"ז (קלאסיים) אבל עדיין הנצרות מוגדרת בהלכה ככת הנוגדת את היהדות בגלל השילוש שיש בה, והפיכת יצור אנושי לאל. זו התגוננות של היהדות מפני נטיות נוצריות (מסיונריות). ביהדות אין מסיונריות והטפה לשינוי דת, אלא שמירת העם היהודי ושלא ישבו בינינו אנשים שהם בעלי דת הפוכה.

בכו"א אין שנאה לנצרות אבל יש שמירה על היהדות שהיא דת שאין בה האנשה לעומת דתות ההופכת אדם לאל.

והיה ד' למלך על כל הארץ -

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ