שמירת נגיעה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/04/23 08:26 כט בניסן התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב

המשפחה שלי היא משפחה מרוקאית חמה מאוד וכל פעם שיש מפגש משפחתי האחים של הסבים מחבקים ונותנים נשיקות בלחיים כמו "שלום" הבנתי שגם איתם אני צריכה לשמור נגיעה אבל אני לא מסוגלת לומר להם או לדחות אותם כיוון שזה יכול לגרום להם בושה גדולה (אפילו שהם דתיים אבל כנראה לא מודעים ככ למצווה הזאת). עדיין לא מצאתי היתר אם יש. אשמח לעצה והכוונה גם במקרה הספציפי הזה וגם עם מבוגרים ובנים צעירים שהם לא משפחה.

תודה מראש!

תשובה

שלום

כמו שכתבת, אכן מגע אסור עם מי שאיננו אבא, סבא, ילד, נכד (ולבן כמובן הפוך עם הנשים המקבילות) או אח (לא חיבור ונישוק).

לגבי האנשים המבוגרים במשפחה - אני ממליץ לנסות לבקש ממישהו או ממישהי במשפחה (אבא, אמא, דודים וכיוצא בזה) לדבר עם אותם מבוגרים בהזדמנות בנחת, ולהסביר להם שאת שומרת נגיעה, ורוצה להימנע ממגע עם גברים זרים, כדי לשמור את המגע הזה לאיש שתקימי איתו בית בע"ה.

לגבי אנשים אחרים - נכון שלפעמים נוצרת אי נעימות, במיוחד אם מישהו מגיש יד, אבל אי נעימות לא מתירה לעבור על ההלכה, ובסופו של דבר, אנשים מכבדים את מי שנאמן לעקרונותיו וערכיו.

כמובן שצריך לעשות את זה בנחת ובחיוך.

אפשר למשל, כאשר מישהו מגיש יד, לענות בחיוך - 'סליחה, אני שומרת נגיעה', או לומר בחיוך 'שומרת את המגע לאחד והיחיד'.

ראי את התשובה הזאת

http://shlomo-aviner.net/index.php?title=%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%AA_%D7%99%D7%93_%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%94_%D7%96%D7%A7%D7%A0%D7%94_(%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8)

אשרייך על רצונך הטהור לשמור על דרכי התורה כולם, בין אדם למקום ובין אדם לחבירו.

בהצלחה רבה