איך להתגבר על החששות והספקות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/04/23 20:43 כח בניסן התשפג

שאלה

שלום רב

כבר מלא זמן שאני חש הרגשות כאלה ואחרות של אי נוחות ולחץ אולי קצת חרדה בסיטואציות כאלה ואחרות, ואני תמיד מסביר לעצמי שאין סיבה שאני ירגיש ככה, אני גם באמת לא מבין ממה זה נובע, אולי בגלל נסיבות עבר המוח שלי בנה לעצמו כמו מין זיכרון חיסוני. בנוסף לזה גם תמיד יש לי ספקות , למשל אם יהיה בי ערעור קטן באמונה אני יוכיח לעצמי את האמונה אבל עדיין יהיה לי קשה לשחרר כי עדיין יהיה קיים בי מין ספק, הספקות באים לידי ביטוי בהרבה תחומים זאת הייתה רק דוגמא.

בנוסף לכל אני גם חש בתקופה האחרונה הרבה עצבות ובלבול.

מה אתה מיעץ לי כבוד הרב, בנוסף לפסיכולוג, אולי פסוקים כאלה ואחרים לחיזוק הביטחון?

תודה מראש

תשובה

שלום

מעבר לסיוע מקצועי בתחום הרגשי, שאני חושב שמאוד חשוב שתקבל, אני מאוד ממליץ למצוא ספרי אמונה ומוסר, שממלאים אותך בכוחות ובשמחה (פשוט להיכנס לחנות ספרי קודש ולחפש איזה סגנון טוב לך), למשל אני ממליץ על 'אהבת עולם אהבתיך' של הרב חננאל אלרן, ועל ספריו של הרב רפאל ג'יאמי. אבל יש עוד הרבה.

אני גם מאוד ממליץ ללמוד מזמורי תהלים, למשל עם פירוש מצודת דוד, אחרי שמבינים את המזמור להתפלל אותו.

בהצלחה רבה