להפוך לבחור ישיבה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 18/05/23 12:58 כז באייר התשפג

שאלה

שלום רב כבוד הרבנים,

אני אדם חוזר בתושבה כבר למעלה מ10 שנים.

התיתנתי לפני 7 שנים ב"ה יש לנו 3 ילדים.

אני ואישתי שומרים שבת ומשתדלים מאוד לשמור נידה כמו שצריך.

שלחנו את הילדה בכיתה א לבית ספר ממלכתי דתי.

אני בשנים האחרונות מתחזק יותר ויתר ומאמין שזאת הדרך האמיתית.

אשתי קמת נשארה מאחור מבחינה רוחנית אבל היא משתדלת לקבל למרות שזה לפעמים מפריע לה בשגרת החיים שהשתנתה קצת מין הסתם בגלל ההתחזקות שלי.

היום שנינו עובדים אני מרוויח נטו 9 אלף ומקבל גם רכב מהעבודה.

אישתי התחילה לעבודה אחרי חצי שנה שהייתה מובטלת.

מאז ומתמיד (ב15 שנה האחרונות)

רציתי ללמוד בכולל. אפשר לומר שזה החלום שלי. קודם כל מאמין שצריך לבקש את מהשם קודם כל.

אז אחרי שאכן בקשתי מהשם יתברך פונה אליכם אם יש לכם רעיון איך ואם בכלל יש מקום לעשות דבר כזה?

ולהסתדר כלכלית?..

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום וברכה,

אינני מציע לך ללמוד בכולל, גם אם תסתדר כלכלית:

1. הקב"ה שלח אותך בדרך אחרת.

2. יכולת הריכוז למי שחוזר ללמוד אחרי גיל 30 נמוכה יחסית ובודדים מצליחים להתמיד ולשקוע בלימוד של יום שלם בהתמדה בשקידה ובעמקות.

3. לפי דבריך זה לא מתאים לאשתך כעת.

# אני כן מציע לך לקבוע זמן ללימוד רציני של כמה שעות אחרי יום העבודה (ואחרי שחזרת הבית והקדשת זמן לאשתך ולילדים) כמו כן ימי שישי בבוקר זה זמן ללימוד רציני של כ 4 שעות, ובשבת לפני תפילת שחרית ובזמן שהמשפחה במנוחת צהרים.

## לפי לימוד בכולל עליך להקדיש זמן ללימוד תורה קבוע, לפחות עם כל אחד מילדיך שמעל גיל 5.

בהצלחה דוד לוי